"ÉRTÉKTÁRULJ" FOTÓPÁLYÁZAT - FELHÍVÁS

Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!

A pályázat célja:

A SZÉP-KÖR Környezetvédelmi és Városszépészeti Egyesület (későbbiekben Szervező) felhívásának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Mórahalmi Települési Értéktár elemeire, azok jelentőségére, valamint hogy önkifejezési lehetőséget kínáljon ezen értékekkel kapcsolatban.
 
 A pályázat témája
A pályázatra olyan pályaműveket várunk, melyek a Mórahalmi Települési Értéktár elemeit mutatják be akár önmagukban, akár élményszempontú megközelítéssel.

Kategóriák, témakörök
I. kategória: junior (16 év alatt)
II. kategória: ifjúsági (17 és 25 év között)
III. kategória: felnőtt (26 év felett)
A képek témáját kizárólag a Mórahalmi Települési Értéktár elemei adhatják: Nagyszéksósi Bivalyrezervátum, Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, mórahalmi kecskesajt, mórahalmi Rózsa-rétes, homokháti méz, Homokháti Sokadalom, mórahalmi savanyúság, mórahalmi kézzel készített száraztészta, Rétes fesztivál, Csipak-semlyék, Tanaszi-semlyék, Madarász-tó, Mórahalom helyismereti kiadványai, mórahalmi ugrókötél sport, városjáték applikáció.

A pályázók köre
Profi és amatőr fotósok képeit egyaránt szívesen látjuk, nem csak Mórahalomról.

A pályaművek benyújtása

A pályaművek leadási határideje meghosszabbodott, így azokat 2018. 09. 17. és 2019. 01. 31. között várjuk elektronikusan és nyomtatott formában (színes/fekete-fehér, A/4 méretben) egyaránt.

A nevezni kívánt fotókat az alábbi elérhetőségekre juttathatják el:
• elektronikusan: szepkor.fotopalyazat@gmail.com
• személyesen vagy postai úton: 6782 Mórahalom, Tömörkény utca 3.

A beküldött képeknél a következő adatokat szükséges feltüntetni:
- a pályázó neve
- a pályamű címe
- a kategória megnevezése
- lakhely

1 pályázó összesen maximum 5 képet küldhet be .jpg formátumban, kategóriától függetlenül. Több pályamű beküldése esetén a zsűri választ ki 5 képet a pályázatra.

A beküldött kép/ek mérete az eredeti jpg fájl mérete legyen, de a hosszabbik oldal minimum érje el a 2500 pixelt.

A képek digitális feldolgozásánál csak alapvető képjavításokat fogadunk el: fényerő, kontraszt, színegyensúly, gradációs görbe, színezet/telítettség, a kép készítése során keletkezett technikai hibák, karcok, fényérzékelőre tapadt por eltávolítása. Engedélyezett továbbá a kép vágása, zavaró képrészletek levágása.
Nem megengedett: nagyobb módosítások, illetve képelemek eltávolítása és hozzáadása.
A képek keretezését vízjelezését, dátumozását kérjük mellőzni.

A pályázatok elbírálása, eredményhirdetés, díjazás

A pályaműveket négytagú zsűri bírálja el a nevezési határidőt követően. A zsűri tagjai:
 Németh György - fotóművész, tanár
 Török János - a Dél-Magyarország fotósa
 Talmácsi István - főépítész
 Duka Félix - a Móra-Net Nonprofit Kft. ügyvezetője

Az eredmények Mórahalom Város honlapján, a www.morahalom.hu oldalon kerülnek közzétételre a zsűrizést követően - várhatóan 2019. február végén, a legjobbnak ítélt fotók tulajdonosait e-mailben és/vagy telefonon értesítjük.

A legjobb képekből kiállítást szervezünk, ennek megnyitójára 2019. március 15-én kerül sor. A nyertes képek a 2019-ben, Mórahalom 30 éves várossá nyilvánítása alkalmából a jubileum kapcsán kialakított kommunikációban, valamint egyéb ismeretterjesztő és kommunikációs tevékenységben kapnak helyet.

A pályázat fődíja egy 30.000 Ft értékű rendezvényhelyszín-bérlés, vagy szálláslehetőség a Nagyszéksósi Bivalyrezervátum szomszédságában található Tündérrózsa Szálláshelyen előre egyeztetett időpontban. Továbbá a kategóriák dobogós helyezettjei is díjazásban részesülnek, így például családi fürdőbelépőket kaphatnak a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe, a mórahalmi Mini Hungary Parkba és a Szegedi Vadasparkba. Ezen kívül "Gyümölcskoktél” wellness-utalvány, túrautalvány, kulturális és wellness programcsomagok birtokába is juthatnak a díjazottak, továbbá akár bowlingozni is lehetőségük nyílhat az újonnan nyílt Bivaly Bowling Club & Bárban Mórahalmon, vagy megkóstolhatják a méltán híres mórahalmi Rózsa-rétest!

Egyéb fontos információ
A pályázó a pályaművek elküldésével egy időben elfogadja a pályázat feltételeit, továbbá hozzájárul ahhoz, hogy a Szervező, valamint Mórahalom városa a jövőben ismeretterjesztő vagy marketing céllal képeit kezelheti a szerző nevének feltüntetésével.
Minden pályázó kizárólag saját képpel indulhat. A nevezéssel pedig elismeri, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkezik, az nem sérti harmadik fél jogait. Minden egyéb esetben az esetleges (jogi) következményeket a pályázó vállalja.

 

Downloads