Meghatszorozódott a fürdőzők száma Mórahalmon

2014.11.12.

A mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőben 2003-ban 70 ezer 552, tíz évvel később 2013-ban már 433 ezer 185 látogató fordult meg. A vendégek közel fele Szerbiából érkezik.

A belgrádi Vladimir és Tamara a novemberi napsütést élvezte kedd délelőtt a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő kültéri szabadtéri medencéjében. A fiatalok szüleikkel, összesen hatan érkeztek a szerb fővárosból egy napra. Elmondták, nagyon szeretik a fürdőket, Szerbiában és Magyarországon többet felkerestek már. Hazánkban a mórahalmi a kedvencük, idén második alkalommal járnak a homokhátsági városban. Déli szomszédunknál kedden az első világháborút lezáró, 1918. november 11-i fegyverszünetet ünnepelték, így Mórahalom központjában tegnap több volt a szerb rendszámú autó, mint a magyar - írja a delmagyar.hu.

A kanizsai Tóth Dénes szabadkai barátaival érkezett. Mindannyian lángost falatoztak. – Lángos nélkül nem megyünk haza. A természettől pedig ajándékba kaptuk ezt az jó időt – mondták. A vajdasági bácskossuthfalvai Kollár Andrásék 30 éve járják a magyarországi fürdőket. – Drága a benzin, ez van a legközelebb, ezt szeretjük – mondta a jó kedélyű nyugdíjas férfi.

A fürdő népszerűsége a folyamatos fejlesztés mellett az egy évtizedes marketingtevékenységnek köszönhető. Mint Berta Zsolttól, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, 1993-ban a fürdő napi terhelhetősége 1020 fő volt, a szám 2013-ra 9793-ra emelkedett. 2003-ban 70 ezer 552, tíz évvel később 2013-ban már 433 ezer 185 látogató fordult meg a fürdőben.

– A megújult fürdőt 2004-ben adták át. Az új névvel és arculattal először megyei szinten kezdtünk aktív marketingtevékenységbe a „Karnyújtásnyira Szegedtől" szlogennel. A Szegedről érkezőket akkoriban Nógrádi Zoltán polgármester köszöntötte, majd ingyen kipróbálhatták a fürdőt – magyarázta az ügyvezető.

A promóciós munkát később az egész országra kiterjesztették: személyesen, turisztikai kiállításokon, vásárokon mutatkoztak be a mórahalmiak. Innen csak egy lépés volt a szerb és román szomszédok felé nyitni. – Az ottani irodákkal közvetlenül vettük fel a kapcsolatot. Nem ritka, hogy hétvégén 3-4 szerb busz áll a parkolóban. A vendégek 40 százaléka Szerbiából érkezik. Az utóbbi időben egyre többen jönnek Romániából – tudtuk meg Berta Zsolttól.

Az ügyvezető azt mondta, a látogatók átlagosan 2,6 vendégéjszakát töltenek Mórahalmon, amit a jövőben szeretnének négyre bővíteni. A busszal érkező szerbek a fürdőzés mellett a vásárlást is Magyarországon intézik, így Szegedet sem hagyják ki.

Szeánsz szaunamesterekkel

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben az országosan is egyedülálló, 11 kabinnal rendelkező szaunapark és a hozzá tartozó relax medencetér tökéletes kikapcsolódást és ellazulást biztosít a szaunázók számára. A földszinti szaunavilágban a vendégeket gőzkabin, finn, aromaterápiás és infraszaunák, termálvizes medence, Kneipp-medence, csobbanómedence, valamint jégkásás kút várja. A gyógyfürdőben szaunamesterek gondoskodnak a változatos szaunaszeánszokról.